Du er her: AU  Medarbejdere Institutter  Institut for Matematik IT Linux adgang

Linux adgang

MATH i sommeren 2016 reduceret vores Linux servere ret kraftigt. Når vi er færdig med oprydning skal man ikke forvente at der er meget mere end en enkelt Linux server tilbage som MATHs brugere har generel adgang til. (Der vil også være andre, som dog er til speciel brug med begrænset adgang.)

Grundet AUs generelle netværks politik vil det fremover ikke længere være muligt at forbinde til Linux hos MATH vis SSH. Man skal fremover verificere over for AU at man faktisk skal kunne have adgang til AUs interne netværk. Dette gør man enten ved at være på AUs kablede netværk i kontorer (bemærk at man skal ikke forvente at auditorier eller fx vandrehallen giver adgang til AUs interne netværk), eller ved at logge ind via VPN. Fremadrettet skal man se VPN som en adgangsportal til at kunne tilgå AUs netværk.

  • Læs mere om VPN, AU-ACCESS kan anvendes af VIP og ansattee, ST er kun for ansatte.

Efter man har logget sig på AUs interne netværk via VPN, kan man efterfølgende anvende SSH til at forbinde til relevant Linux server. Bemærk at visse services er ikke tilgængelige for AU-ACCESS VPN, fx Mathematica licensserveren.

Elrond

Maskinen elrond.math.au.dk er den Linux server, som fremadrettet stilles til rådighed for MATHs brugere. Maskinen er nogenlunde kraftig og kan derfor fint anvendes til fx længere R simuleringer eller lignende. Husk dog at der er andre end dig som bruger maskinen.

Føler man at et program mangler på Elrond er man meget velkommen til at sende en mail til Lars Madsen (daleif@math.au.dk), maskinen er sat op meget skrabet.

Brugernavn og password til maskinen er NFIT brugernavn og password. Det kræves desuden at man er registreret til at skulle have adgang til MATH. Hvorvidt denne brugernavn+password kombination vedbliver på Linux systemerne er pt ukendt.

Bemærk: Nye studerende (fra sommeren 2016) skal ikke forvente at få adgang til Linux systemerne (de bliver ikke oprettet med NFIT brugernavn/password). Hvordan adgangen skal være fremadrettet er pt ikke besluttet.

114780 / i31