Tilføj bruger

ST har lavet en kort beskrivelse via

Her under findes MATHs trin-for-trin beskrivelse.

Bemærk at studerende tilføjes automatisk på relevante kursushjemmesider ud fra deres registreringer i STADS. Dvs almindelige studerende som skal til eksamen skal du som underviser IKKE tilføje til kursushjemmesiden. Hvis den studerende af en eller anden grund ikke har fået automatisk adgang, skal de lige et smut forbi Maiken.

Brugere som underviser selv skal tilføje (eller kan bede om hjælp til at få oprettet) tæller:

 • Medundervisere, vedkommende skal være oprettet i IDM. (Vigtigt hvis medunderviseren er en gæst).
 • Instruktorer, bemærk at instruktorer i BB hedder Teaching Assistent, hvorimod en Instructor er en underviser!
 • Gæster, dette kunne være andre VIPere som gerne ville kigge med på siden.
 • Gæstestuderende som ikke er tilmeldt via STADS, fx studerende som følger kurset som forberedelse til re-eksamen i en tidligere version af kurset.

Tilføj bruger trin-for-trin

Vi vil tage udgangspunkt i det engelske interface. Under Course Management i venstre menuen, vælges Users and Groups for at folde den ud, tryk på Users.

I det interface man nu får frem skal man vælge Find Users to Enrol, det er ret svært at se at det faktisk er en knap, eller noget man kan trykke på. Den er markeret med rødt i billedet herunder. Det søgeinterface som er markeret med blåt er til at gøre i de brugere til er tilmeldt siden.

Kender man brugerens AU brugernavn (det interne AU id, som regel på formen AUxxxx) kan man skrive det direkte her, skal man finde flere i et hug, kan man gøre det som en komma separeret liste. Det er dog de færreste som kender de ID numre, så tryk Browse for at få et søgeinterface.

Søgeinterfacet har forskellige felter man kan søge i:

Det nemmeste er nok at søge efter Email, husk at det er den AU registrerede email man anvender her. Husk også at studerende har emailadresser på formen årskortnummer@.... så dem kan man som regel finde via årskortnummer.

Næste felt angiver hvordan der skal søges. Mulighederne er

 • Contains
 • Equal to
 • Starts with
 • Not blank

Her er Contains nok det bedste valg, dvs. det man søger efter kan stå hvor som helst i det felt man søger efter. I dette tilfælde vil vi tilføje Maiken til et test kursus. Vi ved at Maikens email ved AU starter med maiken@ så det søger vi efter.

Resultatet bliver, marker rette vedkommende og tryk Submit:

Når vi har fundet rette vedkommende så kommer vi tilbage til det tidligere interface:

Når vi har fundet den relevante bruger, skal vi også tildele en rolle til vedkomne.

 • Student: default.
 • Instructor: underviser
 • Teaching Assistent: det vi på ST kalder en instruktor.
 • Guest: en gæst, kunne måske være interessant

Her er lige et ret specifikt valg man skal lave. En TA kan stort set det samme på en side som en Instruktor/Underviser. Har man valgt at få øvelseshold oprettet i BB, så skal en instruktor naturligvis være TA på BB siden for øvelsesholdet, men TAen behøver måske ikke at have rollen TA på selve kursushjemmesiden.
 Omvendt er det jo egentlig rart nok at man ud fra brugerlisten faktisk kan se hvem der er TAere.

Vælg hvilken rolle som passer bedst og gem ved at trykke Submit.

Så er Maiken instruktor på mit testkursus.

108683 / i31